torsdag 11 september 2008

Dagbok från en Acer Aspire One

För ett par dagar sedan dök det upp et par exemplar ac Acer Aspire One på vår datoransvariges skrivbord. Nu är den färdigkonfigurerad och jag har därmed förmånen att kunna skriva mitt första inlägg på en Acer Aspire One, den dator som eleverna kommer att få, om bara leveranserna nu kan komma igång. Det sägs att vår leverans ligger med hög prioritet, och det hoppas jag verkligen, för det verkar ont om dem på webbutikernas hemsidor.

Första intrycket är gott. Just nu päser jag på divanen och det fungerar hyffsat att skriva i denna avslappnade position, även om fingersättningen blir lite hemmagjord. Tangentbordet är lite mindre än MSI Wind, men inte långt där ifrån. Att det är stor skillnad mellan denna och Asus EEE är det dock ingen tvekan om. Efter några minuter blir det i princip inga felträffar, och snabbt går det.

Det som kommer att bli spännande att se hur vi löser blir batteritiden. Att dra ned på skörmstyrkan och stänga av batteriet är en sak, men finns det andra åtgärder som sparar batteri? Eventuellt kommer vi att ha en batteripool där eleverna kan byta batteri under dagen och lägga sitt eget på laddning, och förhoppningsvis kommer det att fungera, om den lösningen behövs, men jag ser vissa potentiella problem med den lösningen.

Skärmen är superb. Kristallklar, av den nya glansigare typen, till skillnad ifrån exempelvis MSI WInd eller Asus EEE.

De rapporterade problemen med en okänslig pekplatta förstår jag inte. Att det är ovant med knapparna till musplattan vid sidan om kan jag hålla med om, men jag ser det än så länge inte som något problem. Tyst och snabb är den. Nu är bara frågan när den dyker upp till eleverna.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,