tisdag 24 mars 2009

Snart dags för Framtidens lärande

Framtidens lärande - Konferensen i Nacka strand börjar närma sig. Det verkar lovande. Som vanligt blir det nog de informella mötena och nätverkandet som blir den riktiga kryddan.

Varför framtidens lärande? Varför intressera sig för ny teknik och hur den kommer att påverka ut- och inlärning? Ett sätt att motivera satsningar inom detta område är att göra som Brett Moller gör i denna lilla film. Med hjälp av skrämselpropaganda. Det är väl gott så, och säkert berättigat, men det är inte det som motiverar mig. Min motivation är att lärande är berikande i sig, och att det är extra kul med lärande med hjälp av ny teknik. 

Vill passa på att tipsa om Stefan Pålssons texter i ämnet. Du hittar dem här. Bland annat handlar det om A 21st Century Education, en liten filmserie om modern teknik inom utbildningsväsendet. 

Idg ringde man från ett IT-företag i Stockholm (Hej på er om ni läser det här :). Kommer nog att få testa en Lenovo S10 Ideapad som lär landa under 4000:-. Kanske ett alternativ till hösten?