tisdag 21 oktober 2008

Avstämning med eleverna - interaktiva läromedel

Idag registerade sig alla ettor på http://physicsplace.com, ett interaktivt komplement till Hewitts klassiker "Conceptual Physics". Det gick hyffsat smidigt, även om vi fortfarande inte fått nätet uppgraderat, varför vissa elever inte kom ut på nätet och fick vänta med registreringsproceduren.

Har i dag mailat ut vår "Brain" som vi jobbat fram i programmet http://www.thebrain.com. Måna elever har installerat gratisversionen på sin dator och verkar tycka att det är användbart.

Funderar på att föreslå att vi börjar använda voicethread som hjälp för de elever som har svårt med engelskan. Där skulle de kunna öva sig på uttal, kommentera varandra och vänja sig vid att använda det engelska språket på ett lite annorlunda sätt.

Har även flashat-bios på de datorer som eleverna haft sömnproblem med. Dvs att de inte går ner i viloläge då locket fälls ned, och att skärmen slår av när datorn viks upp igen varpå datorn måste startas om via strömknappen. Tyvärr verkar det inte som om det löste hela problemet.