tisdag 26 augusti 2008

Här händer det saker...

IDG har fått igång maskineriet igen när det gäller att rapportera om de olika netbooks som nu börjar cirkulera. Kanske har man varit lite avvaktande för att se om det bara var en fluga? Nu skriver man i termer av "succe" i en intervju med Asus marknadschef och jämför företagets EEE med Apples Iphone.

Man konfirmerar att man tror trenden är lite mer än bara en tillfällig fluga genom att skriva, i och för sig med något faktafel, att "det skall vara en enkilosdator i höst".

Asus fortsätter att släppa nya EEE-versioner...

Acer Aspire One får en hel del uppmärksamhet när användarna nu börjar rapportera om hur den fungerar. Att modellen kommer i ny upplaga med större batteri och större hårddisk för motsvarande 2500 SEK är en välkommen nyhet. Att priset på nuvarande modell är på väg ner likaså. Tyvärr gäller det enbart i USA, än så länge.

Att framtiden ligger i en skoldator med Tablet-Pc funktion är jag helt säker på. Bara priset blir anpassat till kunden. Den första på skoldatormarknaden - Classmate -är på väg med en ny version med just denna funktion. Om fyra-fem år kommer troligen skolorna att titta först på motsvarande produkt som då är billig och tjänstvillig. Den kreativitet som en Tablet lösgör är precis det som skolorna eftersöker.

Helt plötsligt får jag en massa besökare som sökt på Elonex Webbook. Undrar vad som har hänt? Jag ligger tydligen tvåa bland Googles sökträffar (i världen) om man söker på just de två orden. Undrar hur det kommer sig.

Här hittar du min lista över netbooks som borde fungera bra som skoldatorer.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

  1. Jättebra webbsida,väldigt informativt.Tack och kolla här också. Jämför priser

    SvaraRadera