fredag 8 augusti 2008

Om Elonex Webbook från en EEEpc 701

Ni kanske har märkt att det är lite färre inlägg här än normalt. Är på semester i England (Cotswolds) och har endast en EEEpc 701 med mig. Sitter just nu i rummet på en liten "Mill" strax utanför Painswick. Sonen i huset är programmerare och har i detta 1700-tals hus installerat trådlöst nätverk. Underbart med historia och framtid i en skön kombination.

Fick mail ifrån ThePhonehouse för några dagar sedan. Elonex Webbook kommer att börja säljas någon gång i September. Var faktiskt och kände lite på den i en affär här borta. ThePhonehouse i England säljer den, men just nu enbart med 3G-abonnemang, för £25 i månaden i 12 månader om jag inte minns fel. Testade dess tangentbord och skrev lite i open-office. Måste säga att det tangentbordet är i det närmaste perfekt för mig. Hade nog fungerat utmärkt för mina elever. Den är inte så snygg som Acer Aspire One eller Wind verkar vara, men priset, om det kan hållas, är just nu oslagbart. Finishen på Webbook är lite plastig, och känns lite billig, men den verkar ändå solid och rejäl.

Har du hittat någon ny spännande produkt, eller har något tips till lärare i samma situation som jag, maila eller skriv en kommentar till något av alla inlägg.

Min lista på olika skoldatorer hittar du här.