måndag 14 juli 2008

Skoldistribution av Linux - anyone?

I Norge har man tåtat ihop en utgåva av Linux designad speciellt för användning i skolan. Vilken datortillverkare tar upp den tråden och lägger in det på sin nästa version av företagets netbook? Asus EEEpc school edition? Acer Aspire One School? I dessa dagar då de olika distributionerna ökar och minskar i populäritet - skulle en sådan utgåva med en potentiell marknad av hundratusentals datorer kunna fungera? I min Vision 2015 så är operativsystemet anpassat och strömlinjeformat för elevens behov. Kanske finns då operativsystemet på nätet...

4 kommentarer:

 1. Björn K Johansson15 juli 2008 10:09

  Edubuntu kanske?

  http://www.edubuntu.org/

  SvaraRadera
 2. Edubuntu är en bra början. Har kikat lite på den och den verkar vända sig mest till den yngre kategorin elever. Känns dock lite för barnslig för en gymnasieelev.

  SvaraRadera
 3. Jag jobbar som lärare på gymnasiet i Helsingborg och kör Ubuntu och openSUSE med mina elever. Det är inte många av dem som tycker att Linux är sämre än Windows, tvärtom är de nyfikna på Linux.

  SvaraRadera
 4. Spännande Jonas! Har eleverna var sin dator eller har ni utlåningsex eller datorsalar? Dvs servas datorerna av någon ansvarig eller har eleverna själv ansvaret?

  Du kanske vill dela med dig lite mer av dina erfarenheter? Skriva en snutt här som jag kan publicera som ett inlägg?

  SvaraRadera