onsdag 30 juli 2008
MSI kunde inte hålla priset på Wind nere
Har angående prisfrågan i kommentarerna till ett tidigare inlägg diskuterat varför jag inte tar upp något Apple-alternativ på min sida. Svaret är att, med ett pristak på 5000 kr per dator (som gäller för mig) hamnar Apple över detta med sitt "traditionella" en-till-en paket, som ni kan läsa om här. Om Apple kunde konkurrera med de nya billigare netbook-datorer som nu överflödar marknaden så är jag den förste att kontrollera det alternativet. Inte minst för service och erfarenhetsfrågor. Fast, å andra sidan, det kanske inte är så dumt att hitta ett nytt koncept. Hade inte haft något emot om någon av de datortillverkare som nu matar ut Linuxburkar under 4000:- hörde av sig och erbjöd sig ett samarbete för att ta reda på vad som krävs av en billig dator för att fungera i skolmiljö.
Att Apple kommer att få än mer konkurrens som 1-till-1 leverantör bekräftas, även om det är lite svårt att tro på det som står, här, eller här.
För en lista över de datorer som jag anser rätt för en skola att sats på till sina elever, se denna sida.
Läs även andra bloggares åsikter om MSI Wind, Asus EEE, Acer Aspire One, skoldator, netbook, elevdator, Apple, MaC
måndag 28 juli 2008
Så fel och rätt i tiden?
Läs även andra bloggares åsikter om Fujitsu, UMPC, Netbook, Asus EEEpc, Skoldator
lördag 26 juli 2008
Asus EEEpc 900 i Sverige
Bildkälla: Tror inte Tony har något emot att jag länkar till hans lilla dator här :)
Läs även andra bloggares åsikter om Asus EEEpc 900, Asus EEEpc, netbook
torsdag 24 juli 2008
Perfekt för lågstadiet?
Aftonbladet skriver idag om "Världens billigaste laptop", $129, vilket skulle motsvara runt tusenlappen i svensk butik, kostar Impulse NPX-9000. Den är utrustad med Linux, 128Mb minne, och skärmen är 7''. Kanske ett alternativ för låg och mellanstadiet? Barn med inte fullt så stora fingar klarar nog av det lilla formatet. Frågan är dock om så låg prestanda verkligen gör att datorn skulle fungerar som arbetsverktyg. Aftonbladet skriver om andra liknande modeller här och här.
För andra, lite mer realistiska alternativ av netbooks som skoldatorer, hänvisar jag till min lista här.
Källa: Aftonbladet
Läs även andra bloggares åsikter om Impulse NPX-9000, Asus EEEpc, Acer Aspire One, MSI Wind, netbook
EEE pc i överflöd...
Uppdatering 2 augusti 2008
Enligt en bild tagen vid ett av Asus interna möten gällande lansering av nya EEEpc-modeller visar det sig att det kommer inte mindre än... ja, över 20-nya modeller har jag räknat till i alla fall. IDG tar upp notisen här.
Källa: CNET,
Läs även andra bloggares åsikter om Asus EEE, EEEpc, Acer Aspire One, MSI Wind, skoldator, elevdator, netbook
onsdag 23 juli 2008
Udda Netbooks
[vodpod id=Groupvideo.1414529&w=425&h=350&fv=%26rel%3D0%26border%3D0%26]
[vodpod id=Groupvideo.1414531&w=425&h=350&fv=%26rel%3D0%26border%3D0%26]
[vodpod id=Groupvideo.1414547&w=425&h=350&fv=%26rel%3D0%26border%3D0%26]
[vodpod id=Groupvideo.1414555&w=425&h=350&fv=%26rel%3D0%26border%3D0%26]
Läs även andra bloggares åsikter om Netbook, Mini-pc, Asus EEE, Acer Aspire One, MSI Wind, Skoldator
tisdag 22 juli 2008
Recensioner av MSI Wind - Acer Aspire One mfl
Jag uppdaterar denna lista då nya tester av någorlunda kvalitet dyker upp. Den uppdaterade versionen kommer du att kunna hitta här.
Acer Aspire One
+ LAPTOPMAG,
+/- Engadget,
-
MSI Wind
+ CNET, M* (Advent), M*, CNET (video),
+/-
-
Asus EEEpc 901
+ CNET, minipcpro (video),
+/-
-
Asus EEEpc 1000
+ PC Auth,
+/-
-
Jämförande tester
M*, M* (video)
Övriga intressanta tester
Elever testar EEEpc 701 (video),
* Mobile Computer Mag
Läs även andra bloggares åsikter om MSI Wind, Asus EEE, Acer Aspire One, EEEpc, netbook, mini-pc
måndag 21 juli 2008
När blir Tablet-Pc en del av vardagen?
Läs även andra bloggares åsikter om Asus EEE, Acer Aspire One, MSI Wind, Tablet-PC
Clickers - en del av framtidens skola?
Kortfattad info om clickers: pdf.
Läs även andra bloggares åsikter om clickers, ikt, pedagogik, skoldator
söndag 20 juli 2008
Priset på Asus EEEpc 1000 sänkt
Källa: Engagdet
Läs även andra bloggares åsikter om asus eee, asus eeepc skoldator, elevdator, ikt
torsdag 17 juli 2008
Acer Aspire One med 6-cells batteri till USA
IDG om Acer Aspire One.
Läs även andra bloggares åsikter om Acer Aspire One, netbook, Asus EEE, MSI Wind
tisdag 15 juli 2008
Fullt krig om skolorna? Kolla min lista
Dell och HP ger sig in i leken
Som IDG redan rapporterat om kommer Dell snart ge sig in i leken. Vad som är lite nytt enligt detta blogginlägg är att även HP är på gång med en ny modell. Är det uppföljare till deras Mininote som är på gång?
Uppdatering 15 juli: Idag publicerar IDG nyheten att Dell E släpps i augusti. Vilket kanske inte var helt nytt för de som läser ofta på denna blogg - listan över släppdatum, försäljare, pris och liknande hittar du här. Nu är det dock officiellt. Priset blir som sagt mycket konkurrenskraftigt - om man nu kan hålla vad man lovar. Får vi be redan nu om ett 6-cells batteri så att mina kommande elever kan arbeta en full arbetsdag utan att vi skall behöva installera 25 eluttag i varje klassrum?
Ny information om Acer Aspire One
Fick ett mail igår som lyder som något cencurerat lyder enligt nedan:
Netonnet, OnOff, Inet, Dustin Home och Media Markt kommer till en början att sälja Acer Aspire One, fler butiker kan bli aktuellt längre fram. Säljstart blir det i början av Augusti, närmare bestämt runt vecka 32, och priset kommer starta på 2,995,- (rek) för Linuxmodellen med 512 MB RAM och 8 GB SSD.
Uppgifterna kommer ifrån inofficiella källor på Acer.
Storkunderna ger sig in på marknaden
Inom ett eller två år kommer på allvar de flesta gymnasie, och möjligen även högstadieskolor att se sig om efter alternativ till sina elever. Vi pratar då om inköp av storleksordningen 50-100 datorer per skola och år. Hur kommer säljarna och tillverkarna av netbooks att anpassa sig till den marknaden för att få in en fot? Många skolor drivs av större utbildningsföretag som säkerligen kommer att jobba för att få in stora beställningar, vilket troligen kommer att leda till stor konkurrens mellan leverantörer, märken och försäljare. En viktig fråga för stormarknaderna - SIBA, Elgiganten och andra blir att fundera på vilken service de kan ge - något som traditionellt inte är deras starka sida, men som skolorna troligen kommer att kräva. Alternativet blir att hålla sig till de mindre lokala handlarna, som å sin tur kanske får svårt att skaka fram datorer i de volymer som krävs. Lite av ett moment 22 ser jag framför mig.
Bildkälla: IDG.se, IDG om Acer Aspire One, IDG om de olika modellerna.
Läs även andra bloggares åsikter om Asus EEEpc, Acer Aspire One, MSI Wind, Dell E, netbook, skoldator
Introduktion i skolan = revolution för open source?
Läs även andra bloggares åsikter om Acer Aspire One, Asus EEEpc, Linux, Öppen källkod, Dell E, MSI Wind
måndag 14 juli 2008
Framtidens skoldator
Skrev ett inlägg om en norsk distribution av Linux specialdesignad för skolan. När kommer en sådan på svenska? Vad kommer framtidens elevdatorer att ha för OS? Kommer kanske operativsystemet att ligga på nätet? Att mer och mer av datorns funktioner ligger på nätet borde rimligen få ned effektförbrukningen i datorn. Att batteritiden för framtidens datorer kommer att gå upp är ganska säkert. Hur mycket ett batteri kan lagra är dock inte obegränsad. Kanske kommer vi att ha bränsleceller i framtidens bärbara? Det kommer nog att vara mer effektivt att få ned datorernas energiförbrukning.
Troligen har datorn touch-fuktion. Kanske även tangentbordet fungerar som skärm. Storleken - den har betydelse. Visst vill vi kunna få ned datorn i fickan. Visst vill vi alla kunna sitta runt ett bord tillsammans med våra datorer, utan att datorn skärmar av oss från varandra och utvecklar en värme som gör rummet kvavt inom en timme. Kommer kanske tangentbordet att vara virtuellt? Kanske är det utvikbart? Att den kommer att ha någon typ av SSD hårddisk verkar i det närmaste självklart. Vilket förhållande kommer elevens dator att ha till elevens mobiltelefon? Kommer de att vara samma pryl? Funderar vidare...
Kom gärna med synpunkter.
Läs även andra bloggares åsikter om skoldator, elevdator, Linux, bärbara datorer, tablet-pc, Asus EEE
Skoldistribution av Linux - anyone?
Fujitsu-Siemens ger sig in i leken
Familjen av netbooks kommer inom kort att få en ny medlem. Lilliputting har fått tag på en bild på Fujitsus Amilio Mini, med 9'' skärm och Windows. Om det kommer någon variant med Linux är inte känt. Modellen kommer att släppas i slutet på året och kostnaden kommer att ligga runt $550. Skärskådar man bilden lite närmare är antingen datorn för stor för sina 9'' eller så är tangentbordet onödigt litet. IDG/Techworld skriver fylligt om de redan etablerade konkurrenterna, Acer Aspire One, Asus EEEpc och MSI Wind. Kolla in min lista över svenska priser, släppdatum, försäljare m.m. här.
Läs även andra bloggares åsikter om Fujitsu-Siemens Amilio Mini, netbook
söndag 13 juli 2008
Hur kommer Linux att fungera i skolan?
Pengar för skolorna att tjäna på öppen källkod
Det kommer att bli intressant att dra lärdomar av de projekt som nu sätts igång då jag förutspår att många skolor säkerligen kommer att köpa in Asus EEE, Acer Aspire One, eller möjligen MSI-Wind till eleverna, som personliga arbetsdatorer. För gymnasieskolorna i Sverige handlar det sammanlagt om en besparing på närmare 100 miljoner per år om man väljer Linux framför Windows. Förutsatt att det inte krävs mer insatser av IT-personalen förstås. Det borde kanske kunna bli snarare tvärt om. Sveriges kommuner ser i alla fall stora pengar att spara in i framtiden.
Läs även andra bloggares åsikter om Linux, Acer Aspire One, Microsoft, öppen källkod, Open Office, Asus EEEpc, IKT, skoldator
lördag 12 juli 2008
Asus EEE pc 900 för beställning
Finns nu på Onoff, Webhallen och SIBA. Acer Aspire One finns även den sedan några dagar till beställning på Inet. Kolla in min sammanfattande lista över netbook med länkar till modeller, priser, släppdatum, försäljningsstället mm. här.
IDG om Asus olika modeller, samt om sommarens prylar.
Läs även andra bloggares åsikter om Asus EEE pc, Acer Aspire One, Netbook, IKT, SIBA, Onoff
fredag 11 juli 2008
Lite självgodhet...
Tack för det Tommy.
Här hittar du artikeln.
torsdag 10 juli 2008
Acer Aspire One når ytan i Sverige
IDG om Acer Aspire One i Europa.
Läs även andra bloggares åsikter om Acer Aspire One, Netbook, Inet, netbook
onsdag 9 juli 2008
XP alldeles för dyrt i jämförelse med Linux
Uppdatering 9 juli 2008
Enligt Acers produktchef Mattias Nyman (9 juni) kommer modellen med XP att kosta tusen kronor mer än Linux-varianten i Sverige. Lite väl saftigt anser jag, och ytterligare ett argument för att Linux kommer att stjäla marknadsandelar av Microsoft inom en snar framtid. Läs mer om det här. Har något hänt på prisfronten den senaste månaden? Skall försöka få tag i Mattias Nyman för en kommentar.
IDG.se skriver om släppet.
Läs min sammanfattande tabell över de olika netbook-modellerna här.
Läs även andra bloggares åsikter om Acer Aspire One, netbook, Asus EEE pc, elevdator, skoldator
Miljödatorer kommer bli viktigt för skolorna
Läs min sammanfattande lista över potentiella skoldatorer här.
Priset på Acer Aspire One lägre än väntat
IDG.se skriver om släppet.
Läs min sammanfattande tabell över de olika netbook-modellerna här.
Läs även andra bloggares åsikter om Acer Aspire One, netbook, Asus EEE pc, elevdator, skoldator
Sverige - ett U-land
Det måste sägas - Sverige är ett u-land vad det gäller IKT i skolan. I England lägger man ner massiva resurser på att utveckla användandet av teknik i skolan. Jag bestämde mig för att lägga till en ny undersida, "politik", efter att ha läst en artikel om Computer Swedens seminarie under Almedalsveckan gällande den digitala klyftan i Sverige. Artikeln hade rubriken “Den digitala klyftan inget för skolan”. Läs själv och… gråt - som man säger - översatt från engelska.
Min hypotes är att regeringens företrädare i denna frågan är minst sagt fel ute, vilket även verkar gälla Jan Björklund som lite föraktfull lär ha sagt att: “det inte räcker med att kunna zappa, surfa och mejla”. Är han medveten om att den inställningen av vissa ses som ett hot mot ett framtida demokratiskt e-samhälle?
På sidan politik kommer jag att skriva om utvecklingen i Sverige, om vi kommer att närma oss utvecklingen i USA och England eller om vi till slut kommer att bli hopplöst efter. I min Vision 2015 - den positiva varianten - finns just nu ingen plats för den sittande regeringens inställning. Nu är det här en politiskt oberoende blogg och så vitt jag vet är inte oppositionen ute och propagerar för en radikalt motsatt politik i frågan.
För att kontrastera så skrev för några dagar sedan di.se att det just nu är en miljard datorer i drift i världen, och att det år 2014 kommer att vara dubbelt så många. Min gissning, och min utgångspunkt i Vision 2015 är att det kommer att vara än fler, men mindre, och av annan typ än vi känner idag.
På återseende i frågan inom en snar framtid.
tisdag 8 juli 2008
MSI WIND till Elgiganten?
Ville bara tipsa er om att MSI Wind förmodligen kommer till
Elkjøp-koncernen i Norden, dvs PC City och El-Giganten i Sverige.
Kanske även Webhallen, och då under märket Advent som de säljer idag.
Jag försöker få Lundmark att avslöja sin källa för att kunna föra in dessa uppgifter på min lista över datum, distributör och priser på lämpliga elevdatorer i den kommande dator(r)evolutionen i skolan. Att tillföra där, till IDG's artikel har jag att Acer Aspire One enligt min källa kommer att kunna beställas ett par veckor in i augusti och kommer att kunna köpas på Media Markt.
Uppdatering 15 augusti 08: Se "Har storkedjorna fått kalla fötter?"
Uppdatering 18 augusti 08: Se "Webhallen saluför MSI WIND"
Läs sammanfattning över de olika potentiella skoldatormodellerna här.
Läs även andra bloggares åsikter om MSI WIND, Asus EEE pc, Acer Aspire One, Advent, netbook, Elgiganten
måndag 7 juli 2008
Lista över priser - släppdatum och säljare
Läs även andra bloggares åsikter om MSI WIND, Cloudbook, Netbook, Asus EEE PC, Acer Apire One
lördag 5 juli 2008
Media Markt saluför Acer Aspire One och EEEpc 900
Även SIBA kommer att sälja Asus EEE Pc 900, men där ligger säljstarten inte förrän "till hösten". Elgiganten kommer att ta in Asus EEE Pc 701 - lite för sent känns det som...
Linux på frammarsch
Enligt Net Applications så har andelen Linux användare på nätet ökat till 0,80% från 0,61% på enbart två månader, motsvarande att antalet Linuxanvändare ökat med närmare 30% under denna korta tid. Lejonparten av denna ökning torde Asus EEE Pc 701 stå för. Min prognos säger att Linux passerar en procent innan året är slut, vilket kommer att betyda att antalet surfande Linuxanvändare närmare fördubblats inom loppet av lite drygt ett halvår, där den nya halvan troligen är "vanliga" användare och inte institutionssnubbar med Linux-vana. Detta kommer säkerligen att utveckla användarvänlighet och on-line support rätt rejält.
Källor: Försäljare på Media Markt, SIBA samt Elgiganten.
Läs sammanfattning över de olika potentiella skoldatormodellerna här.
Läs även andra bloggares åsikter om MSI WIND, Cloudbook, Netbook, Asus EEE PC, Acer Apire One
Behövs 3G i skolan?
Läs sammanfattning om de olika potentiella skoldatormodellerna här.
Läs även andra bloggares åsikter om MSI WIND, Cloudbook, Netbook, Asus EEE PC
fredag 4 juli 2008
Ytterligare en MSI WIND klon på marknaden
I England säljs nu en MSI WIND kopia under namnet ADVENT. Det som är intressant är att, med samma specifikationer säljs den till ett 800 kr billigare pris, av en större datorkedja. Kanske banar det väg för en bredare distribution i Sverige?
Läs sammanfattning över de olika potentiella skoldatormodellerna här.
Läs även andra bloggares åsikter om MSI WIND, Cloudbook, Netbook
torsdag 3 juli 2008
Nu börjar de dyka upp - lagom till skolstarten?
Intressant är också läsningen på Computer Sweden och IT24 om det stundande envägskrig som kommer - från Microsoft - Mot Linux. Hur skall Microsoft se till att inte tappa stora marknadsandelar med ett nytt operativsystem som är för tungt i drift för de nya enklare datorerna? Till förmån för Microsofts, ur ett elevperspektiv, är att eleverna känner igen detta OS och att de själva skulle klara av uppdatering av programvara och enklare underhåll. Hur skulle det se ut med Linux?
Tangentbordets begränsning
En av de viktigaste punkterna som talar emot Asus tidigara versioner av EEE pc som skoldator är det lilla tangentbordet. För gymnasister, dvs fysiskt vuxna människor, kommer deras tangentbord inte att låta sig pillas på en hel skoldag utan att utveckla missväxt av de stackars elevernas fingrar inom något år. Nu planerar man ju på Asus modeller med större tangentbord, vilket man rapporterar om på techworld, men kommer priset då fortfarande att vara konkurrensmässigt?
Andra artiklar om mini-pc: CS, M3, M3 om EEE pc 900, Tech World
Läs även andra bloggares åsikter om MSI WIND, Cloudbook, Netbook, Asus EEE PC, Acer Aspire One
Det här skall man ha en Mini-PC till
Tänkte här ge ett kortfattat svar på frågan "Vad skall man ha smådatorerna till?" som Sverker Brundin frågade sig i Computer Sweden för ett tag sedan. Som jag ser det kommer de billiga smådatorerna (eller vad vi nu skall kalla dem) att revolutionera hur vi arbetar med information i skolan, helt enkelt därför att det kommer att bli möjligt för de flesta skolor att utrusta eleverna med var sin dator, att användas i klassrummet, på stan, på biblioteket, hemma eller vart man nu vill förlägga sin studieplats. Med ett pris på runt 3000 kr så blir detta en försvarbar kostnad med tanke på vilket eminent verktyg datorn kan vara. Som det är i dag är datorn, och med det menar jag internet, en ganska dåligt utnyttjad resurs i gymnasiet och lägre stadier.
Varför just en billig minidator?
Att priset är av vikt för skolans finanser är säkert inte svårt att förstå. Storleken är även den en viktig faktor. Med små, strömsnåla datorer kan eleverna sitta i ett klassrum, under lektionstid med
sina datorer på, utan att det blir för trångt eller varmt, på grund av datorerna. Det är även lätt att få plats med datorn i ett skåp och den går att ta hem i den vanliga skolväskan så man behöver inte dra tjuvarnas uppmärksamhet till sig med en speciell datorväska.
Blir det Acer Aspire One som blir vinner kampen om rektorernas gunst vid inköp av skoldatorer till tiotusentals elever de kommande åren?
Vad kommer den att användas till?
Informationssökning, informationsdelning, samarbete, studier och kommunikation/inlämning till lärare. Kort och gott. Som det är i dag får många elever stångas kring en dator vid arbeten i grupp, där en elev sitter och söker information och de andra hänger runt om, snackar och får inte så mycket vettigt gjort. Med nya informationsdelningssystem som Google-apps och andra office-system som finns helt online, kommer eleverna att kunna arbeta med gemensamma dokument, dela med sig av sina uppsatser och uppgifter för att få feedback och bedömning av lärare, samtidigt som mängden utskrivna papper därmed drastiskt kommer att kunna minska. För ren informationssökning och informationshantering så ökar de möjligheter till lärande på nätet som i dag finns explotionsartat just nu. Många läroböcker producerar material på nätet och varianter av youtube som skräddarsyr hela kursers innehåll i termer av film och föreläsningar är säkert inte långt borta.
Eget ansvar
Då eleven utrustas med en dator var kommer de att tvingas att ta ett ökat ansvar för sina studier och det material de har att tillgå. Försvinner datorn, eller den blir skadad så kommer de genast att se implikationerna, de kommer inte bara att kunna börja jobba med en annan dator. Även vad det gäller inlämning av uppgifter i tid och hur detta sker kommer eleven att få ta ett ökad ansvar. En skrivuppgift kommer att kunna följas "live" av läraren som helt enkelt kan välja att rätta den version av uppsatsen som var klar innan dead-line. Alla dessa funktioner finns gratis i Google-apps. Eleverna kommer troligen att kunna spendera en större tid på valfri plats, med eget arbete, understödda av kontakten via nätet med kompisar och lärare. Detta kommer att minska kostnaderna för skolorna då de eventuellt kan dra in på en lunch, samtidigt som lärarna kan få mer tid över för planering och utveckling.
Följ gärna med mig i resan mot en pedagogisk skolrevolution de närmaste åren, följ den här bloggen.
Andra artiklar om mini-pc: CS, M3, M3 om EEE pc 900, Tech World
Läs även andra bloggares åsikter om Mini-PC, EEE pc, Acer Aspire One, Elevdator
Asus EEEpc 1000 troligen för dyr
Andra bloggares åsikter om Cloudbook, Netbook, Asus EEEpc, Asus, EEEpc, Bärbara datorer, EEE pc
onsdag 2 juli 2008
Elonex - en billig pryl
Dyr MSI Wind släppt i England
Andra bloggare om Acer Aspire One, MSI-Wind, Medion, Asus EEEpc, Skoldatorer, Mini-PC, Cloudbook, Netbook,bärbar,bärbar dator, laptop
Lista på möjliga elevdatorer
- pris (många datorer blir det)
- prestanda
- keyboard (ergonomi)
- skärmstorlek (ergonomi/användbarhet)
- batteritid (har ni 25 eluttag i varje lektionssal?)
- operativsystem (klarar kidsen Linux?)
- användarvänlighet
- uppgraderbarhet (skall hålla tre år)
- serviceavtal (vill du fixa en trasig skärm?)
Som ni ser finns det rätt många variabler att ta hänsyn till och jag påstår inte att min bedömning är direkt vetenskaplig. Bedömning är gjort med utgångspunkt ifrån att eleverna som börjar ettan på gymnasiet hösten 2009 skall ha vars en dator till skolstarten. Minsta skärmstorlek som är användbar anses vara 8,9'', eller motsvarande 1024x600 pixlar.
1. Acer Aspire One - med större batteri
2. MSI Wind U90 - Pris och servicemöjligheter?
3. MSI Wind U100 - Servicemöjligheter?
4. Asus EEEpc 904 - Pris dock okänt
5. Asus EEEpc 901 - Litet tangentbord
6. Asus EEEpc 1000 - Pris?
7. Medion Akoya Mini - Distribution och service?
8. Acer Aspire One - Dålig batteritid
9. Asus EEEpc 900 - Litet tangentbord och kort batteritid
Megagadgets - vi har prylen för dig!
Andra bloggare om Acer Aspire One, MSI-Wind, Medion, Asus EEEpc, Skoldatorer, Mini-PC, Cloudbook, Netbook,bärbar,bärbar dator, laptop
tisdag 1 juli 2008
Acer Aspire One till Siba?
+ Vad talar för Acer One som den ultimata skoldatorn?
Priset, Tangentbordet
- Vad talar emot Acer One som den ultimata skoldatorn?
Batteritiden, Tillgängligheten osäker
Snygg är den, men frågan är - kommer elever på gymnasiet att kunna hantera Linux eller behöver skolan punga ut för varianten med Windows?
Artiklar om Acer Aspire One: TKJ's blogg, PC-för alla, IDG, IDG, IDG
Andra bloggares åsikter om Cloudbook, Skoldatorer, One to One computing, Acer Aspire One, EEEpc, Asus EEEpc, Asus
MSI-Wind klon till Danmark?
Svenska Artiklar om MSI-Wind. Sweclockers, DatorMagazin, Mikrodatorn, TKJ-Blogg
Andra bloggares åsikter om MSI-Wind, UMPC, Mini-PC, Cloudbook, Netbook,
Asus-EEEpc, EEEpc, Acer Aspire One